LED arbejdslys – til din garage, værksted eller lagerbygning

I en tid med energikrise, spareplaner og miljøhensyn vil rigtig mange kunne få noget ud af at energioptimere deres belysning i værkstedet, garagen, skuret, loftet, eller måske endda et lille lager. Der er mange forskellige muligheder i dag, og den rigtige løsning kan være forskellig fra sted til sted, alt efter formål.

Helt generelt er der dog penge at hente, hvis du skifter dine traditionelle lyskilder ud med LED lys – og Nettoskruer.dk er selvfølgelig klar til at hjælpe dig med afklaring af termer, beskrivelser og specifikationer, så du kan træffe den rigtige beslutning, når det kommer til belysning af værkstedet, garagen eller andet.

 

Hvad betyder lumen og kelvin?

Det er ofte en fordel at have et kraftigt lys der ikke blænder i eks. garagen og værkstedet. Det giver dig gode arbejdsforhold, når du skal arbejde, finde den fjeder der lige sprang fra dig, eller vælge den rigtige top fra hylden. Når man har med LED lys at gøre, beskrives selve lysstyrken som Lumen, mens Kelvin angiver lysets farve.

På glødepærer, halogenpærer og sparepærer målte man indtil 2010 lysets effekt i Watt, men i EU er man siden skiftet til at måle pærens lysstrøm i Lumen i stedet for dens energiforbrug i Watt.

 

Hvilken lumen skal jeg vælge?

Når du skal vælge en ny lyskilde er én af dine vigtigste beslutninger hvilken lumen dine nye lamper skal have. Lumen er oftest forkortet ”lm” i diverse specifikationer, og angiver hvor kraftigt fra lampen er.

Til belysning i garage, værksted og andre arbejdsområder, anbefaler Nettoskruer.dk lamper eller armaturer med minimum 2500lm. Skal du skifte dine lysstofrør, svarer 2500 lm. til en 40-45w lampe med lysstofrør.

 

Hvilken kelvin skal jeg vælge? 

Kelvin er som nævnt en måleenhed for lysets farvetemperatur, startende fra den helt røde ende af skalaen til dagslys som er omkring 4000K og over til den blå himmel som svarer til 10.000 kelvin.

Til belysning i værksteder og garager er et neutralt hvidt lys at foretrække for de fleste, og da 4000k svarer til almindeligt dagslys, vil langt de fleste nok vælge en lampe med en farvetemperatur på omkring 4000k – men tag et kig på grafen nedenfor, og se hvad du selv foretrækker.

 

Igen kan du kigge på dine gamle lysstofrør, hvis du alligevel skal til at skifte. På røret kan det f.eks. stå 830 eller 840, hvor de sidste to tal indikerer om din nuværende lyskilde afgiver enten hhv. 3000k eller 4000k.

 

Er lumen og lux det samme?

Lux er et andet begreb for lumen, der beskriver hvor kraftigt lys er. Forskellen er at lumen måler mængden af lys 360° hele vejen rundt om lyskilden, hvor lux måler mængden af lys der rammer en given overflade. Lumen kaldes også lysstrøm og lux for belysningsstyrke.

Eks. 1 lux svarer til 1 lumen pr. m².

På udendørs byggepladser kræver det 20 til 200 lux.

 

Hvilke LED produkter skal jeg vælge til mit værksted?

Et LED armatur er den klart mest benyttede lyskilde til værkstedsbelysning. Og du behæver faktisk ikke, at skifte dine nuværende armaturer, for til de fleste armaturer, kan du købe en glimtænder, så du kan bruge dine nuværende armaturer med LED lys.

Nogle gange kan det dog godt betale sig at skifte hele armaturet, og med vores 120 cm industriarmatur får du faktisk en billig løsning på din værkstedsbelysning uden det volder dig spor besvær.

Trustpilot