Sådan undgår du rust på terrassen

Rustfrit stål skal være rustfrit – det skal der ikke være tvivl om. Hos Nettoskruer.dk har vi nogle af markedets absolut bedste rustfri skruer til prisen, og kvaliteten kan der ikke sættes en finger på.

Men nogle gange sker det alligevel, at en rustfri skrue ruster – og hvad er det så lige, der er sket? Læs med her, så du kan formindske risikoen for rust.

Brug rustfri bits til rustfri skruer

Nogle gange vil du opleve, at skruen begynder at ruste i kærven. Det kan ske, hvis du har brugt en almindelig bit til at montere skruerne, og bitten ”kammer over” ved monteringen. Rustfri skruer er lavet af en legering (metalblanding), som indeholder minimum 11% chrom, som binder sig til jernatomerne og laver en slags hinde over dem, som praktisk taget forhindrer dem i at ruste. Når bitten ”kammer over” efterlader den metalrester dybt i kærven, som ændrer skruens komposition – og dermed risikerer du, at skruen ruster. I mange kasser med terrasseskruer medfølger en rustfri bit – men i andre rustfri skruetyper skal du selv sørge for bitten. Den tyske værktøjsspecialist Wera har lavet et smart bitssæt i rustfrit stål, så du kan montere rustfrit stål med rustfrit stål. Sættet er i 10 dele og er velegnet til brug både i industrien og til hobbyværkstedet.

 

Rustfri Wera bit Tx20

Rustfri Wera bit Tx25

Rustfri Wera bit Tx30

Bitssæt i rustfrit stål fra Wera

 

Vælg den rigtige materialeklasse

Hvis skruen skal bruges i et saltholdigt miljø – f.eks. i nærheden af kysten – er det særdeles vigtigt, at du vælger en rustfri og syrefast A4 skrue i stedet for en rustfri A2. Det samme gælder, hvis du skal lave terrasse. I dag er stort set alle terrasseskruer i rustfri og syrefast A4, fordi de også egner sig til garveholdige træsorter, som udgør tidens mest populære træsorter til terrassebrædder.

Spænd skruen efter

Hvis du har en terrasse med synlige skruer, vil du efter et stykke tid opleve, at skruerne stikker lidt op over træfladen. Det er helt normalt og sker, fordi træet giver sig, synker, eller sætter sig – som regel indenfor et års tid. Når træet er sunket, er skruen mere eksponeret for vind og vejr, og det øger risikoen for rust. Spænd derfor skruen efter – også for sikkerheds skyld, så du ikke river dig på skruerne, når du til sommer render barfodet rundt på terrassen.

Trustpilot