Indkøbsliste til ny terrasse

Sådan bygger du en ny terrasse

Opdateret marts 2022

 

Inden du ved af det, er tiden kommet. Sommer, sol og hygge på terrassen – hvis du da når at blive færdig med den i tide. Men bare rolig – Nettoskruer er her for at hjælpe dig, og vi har lavet denne indkøbsliste til dig, der står over for at skulle lave ny terrasse.

Selvom vi leverer dine skruer, beslag og værktøj inden for 1-3 hverdage, så er det næppe tilfældet for din leverandør af træ. Derfor kan du med fordel bestille alle dine materialer i god tid.

 

En god og solid terrasse bør bygges i 3 trin:

- et fundament af stolper

- en underliggende trækonstruktion

- en belægning af terrassebrædder

Bjælkesko / lægtesko

Simpson Bjælkesko Montering af bjælkesko

Det første du skal bruge, når du skal i gang med terrassen er bjælkesko, som også kaldes lægtesko. De skal sidde på husets sokkel enten direkte eller på en trærem med en afstand på ml. 40 - 60 cm.

Den anbefalede afstand afhænger af træsorten, og du bør derfor altid rådføre dig ved din træleverandør, men 60 cm er fint som udgangspunkt. Nettoskruer.dk anbefaler, at du monterer en trærem på soklen med betonskruer som også kaldes karmskruer eller monteringsskruer, fordi de oftest bruges til at montere karme i beton.

Vores karmskruer er fra Expandet og vi forhandler dem både med og uden hoved. Da skruen alligevel vil være skjult under terrassebrædderne, kan du med fordel vælge skruen med hoved. På træremmen monterer du bjælkeskoen med beslagskruer. Alt efter bjælkeskoens størrelse og dit eget temperament, kan du bruge 50-80% af hullerne.

Husk at overholde forskrifterne om kantafstand i forhold til træremmen. Skal din terrasse være 6 meter bred, skal du derfor bruge 11 bjælkesko, såfremt afstanden mellem strøerne er 60 cm.

 

Tip: Til at bore i soklen, er det vigtigt, at du har det rigtige værktøj. En borehammer er helt ideel til formålet. Køb borehammer her.

Eksta tip: Inden du monterer træremmen bør du give betonhullerne en klat silikone for at forhindre, at vand trænger ind i fundamentet. Se vores udvalg af fugepistoler.

Hulplader og vinkelbeslag

Skal du lave ny terrasse på et blødt underlag, er det nødvendigt med et solidt stolpefundament. Til at binde stolpeelementerne sammen kan du bruge hulplader og vinkelbeslag. Antallet afhænger af, hvor mange samlinger du skal lave, men som tommelfingerregel bør du altid bruge 2 hulplader pr. forlængende samling og 2 vinkelbeslag pr. vinkelsamling. 

Vinkelbeslag

ABR9020 - 90er vinkelbeslag ABR9020 kan monteres på træ og stål

Vinkelbeslagene kan også med fordel bruges, hvis du vælger at afstive den underliggende trækonstruktion med tværstykker – og det bør du gøre, så du kan holde målene. Det løse underlag gør det også nødvendigt at støbe stolpeelementerne fast i jordbunden. Til det skal du bruge stolpesko, som du finder her. 

 

 

 

 

ZPRO beslag vs alm. galvaniseret belag

Sammenligning ml elgalv, ZPRO og A4

Hulplade

Klassisk hulplade Sådan monteres en hulplade

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan vælger jeg den rigtige skrue?

Floorfix terrasseskrue Hapatec terrasseskrue Terrassotec terrasseskrue Karmskrue el. betonskrue fra Expandet
Floorfix Hapatec Terrassotec Karmskrue

På Nettoskruer.dk finder du et stort udvalg af forskellige skruer og faktisk har vi en hel kategori dedikeret kun til terrasseskruer, hvor vi har 3 forskellige slags – Floorfix, Hapatec og Terrassotec, som har det tilfælles, at de alle er skruer fra Eurotec og alle er i rustfri og syrefast A4, som vi altid anbefaler til terrassen.

 

Floorfix: Bruges kun i bløde træsorter.

Hapatec: Velegnet til garveholdige træsorter som ceder og lærk.

Terrassotec: Velegnet til tropiske træsorter som Ipé, Cumarú og Garapa.

 

Når det kommer til valget af karmskruer er der også en del at vælge imellem. Bruger du silikone i hullerne kan du mindske risikoen for, at den almindelige ruspertskrue ruster, men en rustfri A2 karmskrue vil sammen med silikone være det sikre valg.

Karmskruer til terrassen bør altid være karmskruer med hoved, fordi hovedet giver den bedste sammenspænding mellem træ og beton, hvilket sikrer at din terrasse holder i mange år.

Hvor mange skruer skal jeg bruge?

Antallet af skruer, du kommer til at bruge i sidste ende kan variere meget. Som tommelfingerregel kan du bruge disse mål til 3 af de mest gængse bræddestørrelser:

22x95 mm: 40-60 skruer /kvm

28x120 mm: 32 skruer /kvm

34x145 mm: 27 skruer /kvm

 

Ønsker du at vide mere præcist hvor mange skruer, du skal bruge, kan vi anbefale Eurotecs eget terrassebygningsværktøj, hvor du let kan få overblik over, hvor mange skruer, du skal bruge på tværs af forskellige mål, træsorter, opklodsningsløsninger, afstivningsløsninger og meget mere.

 

Du kan finde værktøjet her:

Brugernavn: Eurotec_Kunde
Kodeord: mydeck

Korrekt pr. Februar 2019

 

Ønsker du ikke at bruge Eurotecs opklodsningssystemer kan du bare vælge én – det betyder ikke det store. De fleste vælger alligevel at understøtte strøerne med klodser og et stykke tagpap i bunden. Klodsen monteres med 2 skruer, så husk at beregne lidt ekstra til det formål.

 

Indkøbsliste:

- bjælkesko (lægtesko)

- hulplader

- beslagskruer

- stolpesko

terrasseskruer

- kam skruer

 

 

Trustpilot